Om Academix

Academix är ett dotterbolag till Athleticademix som startades utav i juli 2018. Grundaren Robin, är en tidigare collegeidrottare själv och har även tidigare jobbat som anställd med collegerekrytering och har sedan 2016 hjälpt hundratals idrottare att uppfylla sin dröm om att få ett idrottsstipendium på college i USA.


BAKGRUNDSINFORMATION

Robin, grundaren av Athleticademix, är ifrån Linköping och spelade för IK Östria Lambohov då i Division 3 när han bestämde sig för att testa på äventyret att plugga och spela fotboll i USA.

Han spelade sitt första år för North Carolina Wesleyan College i Rocky Mount, North Carolina. Han gjorde sedan en transfer till North Park University i Chicago, Illinois. På North Park University spelade han i 3 säsonger innan han i december 2013 tog sin examen inom Business Management med ett GPA på 3.75.

På North Park University startade han 42 matcher utav 53 möjliga matcher och mottog flertalet utmärkelser inom sin division. Besök hans spelar profil här!

Robin har sedan han tog examen 2013 från North Park University, varit anställd på företag som Bjurfors, Aston Carter och Danske Bank. Han har även hunnit vara ordförande för sin moderförening IK Östria Lambohov under tre års tid. IK Östria Lambohov är en förening med cirka 500 aktiva fotbollsspelare och har sitt säte i Lambohov, Linköping.

Här är ett väldigt personligt blogginlägg av Robin som går igenom hans historia i detalj – ”Min historia – Robin Hals”

KONTOR I LONDON

I April, 2019, så adderade Athleticademix ett kontor i London. Då det presenterades att engelsmannen David Fletcher öppnar ett kontor i London, Storbritannien. David och Robin, har tidigare arbetat tillsammans med collegerekrytering, och känner varandra väl!

David spelade mellan 2008-2012 fotboll på Florida Southern College, i soliga Florida. Efter sin examen i Kriminologi, blev han sedermera anställd som Coach på St John’s University på Long Island, New York.

TILLSKOTT I SVERIGE

I juli, 2021 så växte manskapet i Sverige då Andreas Agrell ifrån Uppsala anställdes. Andreas har en bakgrund i IK Sirius och spelade fyra år på Newman University och hade även äran att vara kapten i laget.

Andreas startade i princip varenda match under hela sitt äventyr i USA och gjorde intryck både på och utanför planen. Han fick när han tog examen utmärkelse som ”Most Outstanding Student” på hela Newman University. Så det är en kille med stora meriter som klivit in på Athleticademix!

Innan sin anställning på Athleticademix så arbetade Andreas som finansiell assistent på företaget Nordex under ett års tid.

Andreas kommer uteslutande att arbeta med herrfotbollen på Athleticademix. För att läsa mer om Andreas och hans resa så kan du läsa hans personliga blogginlägg här – Min historia – Andreas Agrell

VARFÖR STARTADES ATHLETICADEMIX?

Robin tog hjälp av en agentur när han åkte 2010. En agentur som han själv var väldigt missnöjd med då han ansåg att bemötandet var kallt och okänsligt. När han 2011 tog en entreprenörskurs på North Park University och fick en uppgift att hitta på ett påhittat bolag. Skrev han en affärsplan, som idag är Athleticademix.

Planen var då, och är än idag, att ha en agentur som är varm och välkomnande. En agentur som alltid lyssnar på sina atleter först och gör allt för att maximera deras upplevelse. Athleticademix är sekundärt, och spelarens drömmar och ambitioner är alltid det primära hos oss. Vi strävar efter att vara väldigt lyhörda och vill ingenting annat än att förverkliga våra spelares drömmar.

Något som vi vill bli bäst på är den personliga kontakten. Vi vill att när våra spelare väl är i USA så ska kontakten(om man vill) fortsätta och man ska känna att man har en person att kontakta vid frågor och funderingar. Vi vill ge maximala förutsättningar att trivas. För det är när man mår bra och trivs som man presterar som bäst.

För att läsa motiveringar kring varför du ska använda dig av en agentur, var vänlig besök vår sida som förklarar vad vår service kostar.

SAMARBETEN

Under våra showcases samarbetar vi med Rehab 2 Performance som håller i våra Sports Performance Testing under våra showcases. Rehab 2 Performance är även tillgängliga för konsultation om träning och skadeförebyggande åtgärder innan college.