Tennessee Tech University

Upplev Tennessee och studera på Tennessee Tech, ett topprankat universitet!

Snabb fakta om Tennessee Tech University

Stad – Cookeville – en timme utanför Nashville.
Delstat – Tennessee.
Antal elever – Cirka 9 000.
Antagningskrav – Ett GPA på minst 3.0.
Krav på rekommendationsbrev? – Nej, men meriterande.
Krav på SAT? – Nej, men meriterande.
Krav på TOEFL? – Ja, minimum poäng 61.
Kostnad innan stipendium – $37 00 per år.
Kostnad efter stipendium – Ifrån $24 000 – $32 000 per år.
Kan jag täcka hela kostnaden med CSN? – Om du får maximalt möjligt stipendium hos Tennessee Tech så kan du täcka kostnaden med CSN.

Video om Tennessee Tech University

Länkar till Tennessee Tech University

Allmänt

På Tennessee Tech har du chansen att vara del utav en prestigefull skola beläget i den varma södern. Skolan som har cirka 9 000 elever, är en stor del av staden Cookeville och det mesta cirkulerar kring själva universitetet.

Har du ett slutbetyg med ett GPA på 3.0 eller högre samt får minst 61 på ditt TOEFL så blir du antagen till Tennessee Tech. Vid antagning har du möjlighet att få stipendium, storleken på stipendiumet bestäms på individuell basis och som mest kan man få $13 000 per år. Det betyder att du i bästa fall kan täcka hela kostnaden med CSN då de kan täcka $24 000 årligen.

I kostnaden till skolan per år ingår det studieavgiften, boende samt oebgränsat antal måltider i på skolans Dining Hall.

Avgifter som kommer att tillkomma under din tid på Tennessee Tech är försäkring hemifrån Sverige, fickpengar samt pengar för att betala din kurslitteratur. Dessa saker går att få stöd av fullt ut utav CSN.

Video om Cookeville