Weber State University

Är du en skidfantast? Då har du hittat rätt! Plugga på Weber State University och ha skidresorten Powder Mountain runt hörnet!

Snabb fakta om Weber State University

Stad – Ogden, cirka 100 000 invånare, 30 minuter ifrån Salt Lake City.
Delstat – Utah.
Antal elever – Cirka 24 000.
Antagningskrav – Ett GPA på minst 2.5.
Krav på rekommendationsbrev? – Nej.
Krav på SAT? – Nej, men meriterande.
Krav på TOEFL? – Ja, minimum poäng 61/Accepterar även ett Duolingo om 90 poäng.
Kostnad innan stipendium – $28 000 per år.
Kostnad efter stipendium – $20 000 per år.
Kan jag täcka hela kostnaden med CSN? – Ja.

Video om Weber State University

Länkar till Weber State University

Allmänt

Upplev USA i natursköna Utah! På Weber State University får du ta del av ett studentliv med 24 000 andra elever. Samtidigt som du har nära till storstaden Salt Lake City, bergen runt hörnet för grym skidåkning och möjligheter till hiking på sommaren. Bara 30 minuter från campus ligger skidresorten Powder Mountain(se video nedanför)! Det finns möjligheter att få tilldelat ett gratis årskort på Power Mountain i en ansökan till Weber State.

Har du ett slutbetyg med ett GPA på 2.5 eller högre samt får minst 61 på ditt TOEFL så blir du antagen till Weber State University. Vid antagning blir du automatiskt tilldelad ett stipendium om $8 000 per år. Det betyder att du har kvar att täcka $20 000 årligen själv, en kostnad som går att täcka helt och hållet med CSN:s studielån.

I kostnaden om $20 000 per år ingår det studieavgiften, boende samt 19 måltider i veckan på skolans Dining Hall.

Avgifter som kommer att tillkomma under din tid på Weber State University är försäkring hemifrån Sverige, fickpengar samt pengar för att betala din kurslitteratur. Även dessa saker går att få stöd av fullt ut utav CSN, du behöver således ingen egen finansiering för att gå på Weber State University.

Video om Ogden