Vad gör Academix för dig?

Att förklara vad en collegeagentur gör, är oerhört svårt, då det inte riktigt finns några gränser! Vi gör allt vad vi kan för att det ska bli så bra som möjligt för våra studenter. Vi har valt att försöka konkretisera och beskriva resan du har framför dig med oss.

Vad gör Academix för dig? Vad ingår i vår service?

Slutprodukten i vår service, är ett så stort stipendium så möjligt på en så bra skola som möjligt. Men innan vi når slutprodukten, vad är det som ingår i vår service?

Följ med på resan!

Steg 1 – Innan beslutsfattande & avtalsskrivning

Innan du fattar beslut om college, och om Academix. Så har vi möten med dig och din familj. I våra möten så diskuterar vi all information nödvändigt för dig och familjen gällande college.

Steg 2 – Bli en del av familjen och förbered din profil för ansökningar till universitet

När du och familjen har bestämt er för att satsa mot college till 100 procent, och att ni vill ha vår hjälp på Academix. Så är första steget att vi skriver ett avtal och ni gör inbetalningen till oss. Läs här för att lära dig mer om vår servicekostnad

När betalningen sedan är inne, så är vi igång!

I vår portal, skickar vi sedan ut manualer till dig om material som vi behöver innan vi kan ansöka till skolor. Materialet vi ber om i starten är:

Vi på Academix, har ett samarbete med ett företag som erbjuder lektioner och uppgifter på webben inför SAT. Därför erbjuder vi alltid den här servicen till våra kunder, detta är inget som ingår i vår service utan en extra kostnad på 1 999 kronor. Detta är helt frivilligt, men det är viktigt att förstå att ett högre SAT-resultat innebär mer stipendiepengar och fler skolor du kan bli antagen till.

Steg 3 – Ansökan till skolor

Fram tills det här steget, så har vi mestadels guidat dig och skickat manualer till dig. När vi nu fått ihop allting behöver, så är det hög tid för oss att börja ansöka till de skolor du finner intressanta och rimliga med den budgeten du har.

Här finns det även möjlighet till att ha möten med internationella representanter på skolorna som förklarar mer om deras universitet.

Steg 4 – Antagning till skola och besluta vilken som passar dig bäst

Efter att du gjort ansökningar till de universiteten du valt att sikta in dig på. Så ser Academix till att universiteten får allt material som krävs för att ta ett beslut kring din ansökan.

Skolan återkopplar sedan till Academix huruvida du som student blivit antagen och hur mycket stipendium du blir tilldelad.

Tillsammans med familjen så tar vi alla ett beslut om vart du väljer att acceptera. Kom ihåg att det är alltid ditt beslut! Men vi finns här med information och tips som gör att du ska välja det alternativet som passar dig bäst. Tillsammans ser vi till att det blir rätt val för dig!

Steg 4 – Vägledning i skolansökan, visumansökan, CSN & försäkring.

Roligaste steget av de alla! Berget av pappersarbete som behövs göras 🙂 Vi vägleder dig via vår portal med instruktioner om:

Alla dessa steg, är steg som redan är kontrollerade av oss om att du kommer att bli godkänd. Det är alltså steg som bara behövs göras! Du gör allting, men vi vägleder dig och visar hur du faktiskt gör det. Så vi jobbar som ett team på denna!

Steg 5 – Läkarintyg och vaccinationer

Vi guidar er i kring vad ni behöver för dokumentation från läkare och vaccinationskliniker för att bli tillåtna att tävla i USA. Alla delstater och skolor har olika regler att förhålla sig till, så här tar vi in information från din valda skola kring vad de behöver, och så lägger vi upp en plan efter det.

Steg 7 – Praktisk information innan avresa

Vi skickar dig riktlinjer kring saker du bör ta med och saker du inte bör ta med till college! Förbereder dig kring vad du bör ha med i pappersform och annat! Vi ser till att du är förberedd till tänderna helt enkelt. Inget pappersarbete eller annat tjafs ska stå i vägen för ditt äventyr! 🙂

Steg 8 – Kontinuerlig kontakt och stöttning i USA

Vi är genuint intresserade av dig och ditt collegeäventyr, vi kommer därför kolla in läget med dig under kontinuerlig basis för att se att du mår bra och trivs. Skulle det vara så att det dyker upp någon konflikt eller annat, så finns vi där som stöttning och kan rycka in om du vill. Vi är din stöttepelare även i USA, för vi har varit där själva! Och ibland behöver man stöttning från en person som har suttit i samma skor som en själv.

Skulle det vara så att du inte trivs på din skola utav olika anledningar, men inte vill ge upp din collegeresa. Så hjälper vi såklart dig med en transfer till en annan skola där du får den upplevelsen som du drömmer om. Vi ger inte upp förrän du får äventyret du drömmer om!

Steg 9 – Friends for life!

Skämt åsido, du slipper oss om du vill efter college 🙂 Men det är en lång process som man har gått igenom, och vi pratar fortsatt med elever som flyttat hem efter USA, bara för att vi tycker om att göra det. Det här är ett stort äventyr, och man går igenom mycket tillsammans. Så det finns ingen gladare än vi om det utvecklas en vänskap som håller i många år framöver. Vem vet, kanske är du nästa person vi anställer på Academix? 

Hoppas det här har gett dig en överblick kring vad du kan förvänta dig ifrån oss på Academix när du tar hjälp utav oss. Vi erbjuder en personlig och kvalitativ service där vi kämpar för att ge varje individ bästa möjliga förutsättningar för att uppfylla sina collegedrömmar!